AcasăIALOMIȚAOficialii Consiliului Județean Ialomița, «schimb de experiență administrativă» în Danemarca

Oficialii Consiliului Județean Ialomița, «schimb de experiență administrativă» în Danemarca

-

Timp de o săptămână, o delegație de 10 oficiali din cadrul Consiliului Județean Ialomița s-a aflat în Danemarca. Vizita a avut loc ca parte a unui proiect finanțat cu fonduri europene, derulat a nivelul instituției. «Ei au făcut cu bicicletele mai mult decât vom fin noi în stare să facem cu mașinile!» a conchis președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, la revenirea în țară.

O experiența care se repetă Un grup de 10 oficiali județeni și funcționari publici din cadrul instituției s-a deplasat, în perioada 10-17 septembrie 2021, în Danemarca, la Copenhaga. Vizita este una din componentele unui proiect derulat prin Programul Operațional Capital Uman, care are drept scop facilitarea schimburilor de experiență administrativă între țările Uniunii Europene. În cadrul vizitei, delegația județeană a avut o serie de întâlniri în cadrul cărora le-au fost prezentate tehnologii de vârf din domeniul agriculturii, energiei regenerabile și cel al deșeurilor reciclabile. De asemenea, gazdele daneze le-au împărtășit oficialilor ialomițeni și din experiența proprie privind organizarea administrativă și instituțională.

La revenirea în țară, președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, a declarat: «Ei au făcut cu bicicletele mai mult decât vom fi noi în stare să facem cu mașinile! Să vă dau numai un exemplu de restructurare administrativă. În anii ’70 aveau 1330 de localități, iar acum au doar 98 de administrații municipale… Și totul funcționează fără probleme!».

Participant la întâlnirile desfășurate în Danemarca, Alexandru Potor, administratorul public al județului, s-a declarat bucuros de șansa care i s-a oferit, aceea de a învăța. «Fiecare dintre noi am avut de învățat.Și am învățat mult! Dar cel mai important e că am înțeles cum au ajuns atât de departe… Ei urmăresc cu strictețe strategiile de dezvoltare pe pe termen lung. Nu contează configurația politică sau administrativă… Când decid să fac drumuri sau spitale sau unități de învățământ, le fac! Iar această politică asigură coerența actului administrativ și guvernamental…» a precizat Alexandru Potor.

www.independentonline.ro

Lasă un răspuns

Must Read

„Nu sunt banii mei, sunt ai cumnatului”. Primarul Vasile Laba, explicații...

0
Mi-a trimis cumnatul niște bani…și poate am omis să îi trec în declarația de avere. Banii nu au fost ai mei, ci ai cumnatului...